Almanya’da, Ren Nehri’ne komşu şehirlerde “5. Mevsim” olarak adlandırılan karnaval kutlamalarına başlandı. “Rosenmontag (Gül Pazartesi)” adı verilen büyük karnaval geçidi yapılırken birbirinden renkli görüntüler ortaya çıktı.
Karnavalın merkezi olarak bilinen Köln başta olmak üzere Düsseldorf ve Mainz gibi özellikle Ren Nehri çevresindeki büyük kentlerde karnavala özel etkinlikler düzenleniyor.
Karnavalın en renkli geçtiği şehirlerden biri olan Mainz’da binlerce kişi sokaklardaydı. Yağmura rağmen meydanlarda toplanan kalabalık rengarenk kostümler giyip ilginç maskeler takarak karnaval şarkıları söyledi.
Bu sene özellikle dünya liderlerini konu alan maketler dikkat çekti.
Almanya başbakanı Angela Merkel başta olmak üzere Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump, Brexit ile gündem olan Kraliçe ve Boris Johnson gibi liderlerin maketleri, karnavalın en renkli görüntüleri oldu.
ABD Başkanı Trump’un kendini Sezar gibi göstererek attığı twitter görüntüsü, Erdoğan ve Putin’in maketleri katılımcıların ilgisini çekti.
Panorama-News
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)